eshop

Nabízené značky italských potravin

 

Granarolo

 

 

Pastificio Granarolo Bologna - výrobce těstovin

Traduje se, že název oblasti Granarolo má velmi dlouhou historii, sahající až k okamžikům, kdy Etruskové založili město Bologna a první osadníci zde začali pěstovat obilí. Název oblasti Granarolo pochází z pšeničných polí ("grano"=zrno v italštině).

Trošku z historie společnosti Pastifficio Granarolo: V roce 1919 Evaristo Girotti otevřel "Pastifficio"- obchod s pečivem a těstovinami v centru města Bologna. V roce 1969 bratři Mattei (česky "Mateiovi"), Evaristovi vnuci, přestěhovali firmu do nového závodu ve městě Granarolo dell'Emilia. Dnes společnost Pastificio Granarolo pravidelně vyváží do Německa, Belgie, Kanady, Anglie, Švédska, Švýcarska, Brazílie, Austrálie, Japonska a Hongkongu. Denní produkce je 30 tun sušených těstovin, a 60% z nich je vaječných. 

Kvalita na prvním místě!

Vysoká úroveň technologie, kontrola výrobních fází, výběr a použití těch nejlepších surovin nám umožňují nabídnout širokou škálu těstovin, které se nerozvaří, mají vynikající chuť a zlatavou barvu, jsou drsné a jemné zároveň, a poskytují skvělé výsledky při vaření. Společnost vyrábí vaječné těstoviny a speciální těstoviny z tvrdé pšenice. Granarolo pasta (těstoviny) se vyrábí výhradně z vysoce kvalitní tvrdé pšenice. Výrobní proces využívá moderní vybavení a výrobky jsou kontrolovány laboratorní analýzou. Společnost získala v průběhu let několik certifikací. Dobrovolně se rozhodla používat přísné normy v přesvědčení, že to napomáhá k udržení dobré kvality, a že kvalitní výrobky se prodávají sami.

 

 

Granarolo

 

Granarolo - výrobce mléčných produktů

Granarolo Group je jedním z nejvýznamnějších italských producentů mléka, spojených přímo s vlastnictvím družstva, silně orientovaných na kvalitu. Sdružuje téměř 1000 chovatelů mléčného skotu, zpracovávají 750.000 tun/ročně a obslouží denně více než 60 000 prodejních míst, kde si 11 milionů italských rodin má možnost koupit jejich produkty.

Granarolo dodává na italský trh každý rok více než 252.800 tun čerstvého mléka, 291.100 tun UHT mléka, 45.000 tun jogurtů, 58.500 tun sýra a másla a 6355 tun vajec, která zaručuje nejvyšší kvalitu potravin a úrovně bezpečnosti a sledovatelnosti produktu.

Celý proces začíná už u dodavatelů krmiva, které se dáva skotu. Společnost vybrala omezenou a velmi kontrolovanou skupinu dodavatelů krmiva. Ti podepsali memorandum o porozumění obsahující přísné kvalitativní a bezpečnostní parametry. Společnost Granarolo také průběžně kontroluje hospodářské podmínky a původ každého kusu skotu, což je možné jen díky úzké a přímé spolupráci se zemědělci.

Kvalita mléka se kontroluje v několika fázích: probíhá kontrola kvality syrového mléka, polo-zpracovaných a hotových výrobků (mléko, jogurt a čerstvé sýry). Kontroly se provádí v interních laboratořích. Dále má také každý výrobní závod vybrané externí laboratořích.

 

Cabrioni

 

 

Cabrioni - výrobce sušenek, oplatků a piškotů

V Cabrioni sušenkách je mnohem více než jiných pekařských výrobcích.

Vášeň nezměněná časem, zkušenosti zrající během mnoha let práce, kontinuální výzkum kvality, správná rovnováha mezi sladkou vůní a chutí, což je nesrovnatelná vůně a trochou hrdosti. Vsadili jsme život na výrobky a postupy vztahující se k území, k práci na místních tradicích a kultuře - to je tajemství společnosti Cabrioni. Od roku 1973 se z "domácí činnosti" adaptovala na výrobnu z Reggio Emilia Apenin, s důsledným zaměřením na výběr přírodních a originálních primárních produktů a spojení s tradičními recepty.

 

 

 

 

 

Casalli Viticultori - vinařství

 

Historie zahrnující více než jedno století od roku 1900 ...  v souladu s principem : "dobré víno začíná na vinici a vevinařství roste".

Úcta k tradici, propojení s územím a technologické inovace. To jsou charakteristické znaky Casali Viticultori - společnosti, která byla vždy zaměřena na výrobu vysoce kvalitních vín, s důrazem na obnovu a ochranu původních vinic.

 

Na kopcích Reggio Emilia, byla vinná réva pěstována už od nepaměti. Jílovitá půda, dobře vystavená slunci, spolu s mírným mikroklimatem, je přímo ideální pro vinohradnictví! Na 60 ha tady pěstujeme několik odrůd, z odrůd Cabernet Sauvignon (se silným zastoupením původních odrůd, jako je Malbo Gentile, Grasparossa, Ancellotta a Montericco).

A v tomto duchu se Casali Viticultori zaměřili na odrůdu Spergola, která roste pouze v této konkrétní oblasti. Spolu s ostatními výrobci v této oblasti, si vzal za své projekt na ochranu a zlepšování tohoto malého, ale cenného místního dědictví - odrůdu Spergola. Vysoce kvalitní hrozny Spergola, dávají vína s dobrou kyselinkou , bohaté na aroma, znamenitá pro výrobu šumivých vín, jež stárnou v láhvi v našich podzemních sklepeních po více než 5 let.

Přesvědčení a intuice Casali Viticultori jsou nyní odměňovány nedávným uznání Spergola RODNOU odrůdou. Paralelně k tomuto kontextu "teritoriality" se v posledních letech našemu vinařství otevřely cesty na mezinárodní trhy a to nejen v Evropě, ale i ve Spojených státech, Rusku a Japonsku. Možná také proto, že nabízíme širokou škálu vůní, pocitů a emocí, které přesahují státní hranice a uspokojí mlsné jazýčky po celém světě!

 

 

 

 

Agricola La Razza - přírodní farma, výrobce salámů a sýrů

 

Pokud tradice se rodí ze zkušeností ... pak jsme spokojeni .. Tímto heslem se řídí společnost LA RAZZA.

 

Farma má své kořeny v minulém století a od té doby, již tři generace, naše rodina "dělá" historii provincie Reggio ,den za dnem, a s velkou hrdostí . Příběh potravinářských výrobků je jednoduchý, ale jedinečný a ve světě nemá obdoby. Hovoříme o skutečné nezávislosti, schopnosti dokončit celý cyklus od zpracování až k výrobě vlastních produktů, z našich vysoce kvalitních potravin !

Současná realita: Naše společnost se vine podél cesty, kde vidíte různé části jednoho subjektu v řadě; mlékárenský, chov prasat, z operačního střediska krmivářský mlýn a stodolu s dobytkem, a dále vinice a rybník. Posledním přírůstkem do "rodiny" je centrum cestovního a sportovního ruchu Agriturismo La Razza. Můžete obdivovat z okna Vašeho pokoje výhled na krajinu našich vinic, můžete navštívit golfová hřiště, zkusit lukostřelbu, jezdecké aktivity, tenis, vypůjčit si horské kolo, využít bazénu, možnost prohlídky mlékárny a octárny, a nebo jen tak pohladit našeho osla. Přijeďte se podívat!

Naše společnost je nadále přísně rodinná , protože máme rádi teplo a soudržnost, kterou rodina vytváří a také přímým způsobem můžeme udržovat vysokou úroveň výrobků , které přicházejí na Váš stůl!

 

 

 

 

 

Včerejší moudrost, dnešní výrobky! Čerstvé každý den! 

Chcete-li zajistit čerstvost a získat tak typickou chuť domácí produktů, je potřeba zpracovat čerstvé suroviny do 24 hodin.

Naše produkty jsou připravovány s péčí, výběrem čerstvých ingrediencí, vždy na vrcholu zralosti, bez konzervačních látek a přísad. To vše se promítá do vysoké kvality výrobků. Společnost Le Conserve della nonna vznikla v roce 1973 v Ravarinu, v provincii Modena, v srdci Emilia, což je oblast v tradičního zemědělského povolání, oblast bohaté na hodnoty vázané na půdu, jejích produktech a tvrdé práci těch, kteří po desetiletí seli, zavlažovali, shromažďovali a zpracovávali...

Sklizeň probíhá od července do září sklízecími stroji. Okamžitý převoz plodiny do továrny umožňuje získat hotový výrobek do 24 hodin a tím je zajištěna integrita a čerstvost potravin. Autenticita a původní italské recepty. 100 % přírodní produkty .

 






Majitel-Milan Andrýsek
Holická 1173/49a, Olomouc, 779 00, Czech Republic, Mobil: +420 603 464 710

mapa webu Webdesign STUDIO VIRTUALIS