eshop

Recepty


Sklenice sladkých meruněk (sladká verze jak připravit Ricottu)


Doba přípravy: 15 minut

Počet porcí: 4

 

Ingredience:

300 g čerstvých meruněk

80 g moučkového cukru

250 g ricotta Granarolo

125 g bílého jogurtu

3 lžíce pomerančového likéru

kůra z 1 citronu

1 lžička vanilkového extraktu

1 ks kiwi

 

Příprava dezertu:

Meruňka je typické letní ovoce a je hojně používána zejména při přípravě dortů, pudinků, ovocných koláčů, zmrzlin a sorbetů. Tentokrát zkuste tuto italskou obměnu:

1. Meruňky vypeckujte a nakrájejte na malé kostičky. Vložte do misky a aromatizujte je pomerančovým likérem, nechte zatím odpočívat.

2. Do mísy vložte ricottu s bílým jogurtem, moučkovým cukrem a vanilkou. Vyšlehejte elektrickým mixérem. Do vyšlehaného krému přidejte nastrouhanou citronovou kůru. Krém odložte do lednice na několik hodin, aby se pořádně vychladil.

3. Na dno 4 skleniček rozdělte nakrájené aromatizované meruňky. (Asi dvě polévkové lžíce meruňkových kostek.Pár si jich ponechejte ještě na ozdobu!) Navrch pak přidejte vychlazený krém.

4. Poháry ozdobte meruňkami a kouskem kiwi.

 


« zpět | přehled






Majitel-Milan Andrýsek
Holická 1173/49a, Olomouc, 779 00, Czech Republic, Mobil: +420 603 464 710

mapa webu Webdesign STUDIO VIRTUALIS