eshop

Recepty


Ricotta s rajčaty (slaná verze jak připravit Ricottu)


ricotta rajcataDoba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4


Ingredience:
300 g rajčat, 250 g ricotta Granarolo, 1 + ½ lžíce bylinek (petržel, tymián a majoránkou) nasekané, 6 lístků bazalky, 30 g extra panenského olivového oleje, sůl, černý pepř


Příprava jídla:

1. Omyjte rajčata , ponořte je do vařící vody po dobu 1 minuty . Když kůra rajčat zpřetrhá, scedíme a ponořte jej ihned do studené vody. Odslupkovaná rajčata nakrájejte na čtvrtky a odstraňte semínka a pak nakrájejte na kostičky.

2. Kostičky rajčat smíchejte s 20 g olivového oleje, osolte a opepřete. Dochuťte ½ lžíce nasekaných bylinek a přidejte 2 nasekané listy bazalky.

3. Vyšlehejte ricottu. Ochuťte ricotta sýr 1 polévkovou lžící nasekaných bylinek, zalijte zbývajícím olejem. Dochutíme solí.

4. Do sklenice nebo misky nalít vrstvou smetanového sýra (ochucenou ricottu). Proložíme vrstvou připravených rajčat. Opět zalít vrstvou ricotty.

5. Dozdobíme kousky rajčat a lístky petrželové natě.

 

 

 
 


« zpět | přehled






Majitel-Milan Andrýsek
Holická 1173/49a, Olomouc, 779 00, Czech Republic, Mobil: +420 603 464 710

mapa webu Webdesign STUDIO VIRTUALIS