eshop

Recepty


Penne se slaninou a hráškem (Penne con pancetta e piselli)


Doba přípravy: 30 minut

Počet porcí:  4

 

Ingredience:

Potřebujeme: 500g penne, 250g pančety, 4oog hrášku, 50g Parmigiano Reggiano, pepř, sůl, olivový olej, česnek, cibule, smetana na vaření.

 

Příprava jídla:

1. Do velkého hrnce dejte vařit vodu na těstoviny. Slaninu a cibuli nakrájejte najemno, sýr nastrouhejte. 

2. Vařící vodu osolte, a jakmile se tekutina začne znovu vařit, vložte do ní penne. Povařte je podle návodu na obalu nebo vlastní chuti tak, aby zůstaly pevné na skus (al dente).

3. Na pánev dáme olivový olej, stroužek česneku, nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájenou pančetu. Na středním ohni je smažte zhruba pět minut. Míchejte, až je slanina zlatá a křupavá.

4. Přidáme hrášek a zalijeme smetanou, aby byla omáčka hedvábně vlahá. Dochťte solí a pepřem, nejlépe čerstvě namletým.

5. Uvařené penne scedíme a smícháme s omáčkou. 

6. Můžeme servírovat! Poprašte každou porci nastrouhaným sýrem a ihned podávejte. 


« zpět | přehled






Majitel-Milan Andrýsek
Holická 1173/49a, Olomouc, 779 00, Czech Republic, Mobil: +420 603 464 710

mapa webu Webdesign STUDIO VIRTUALIS