eshop

Recepty


Lasagne alla bolognese


Ragú:
700 g mletého smísí (hovězí a vepřové maso)
70 g celeru
180 g cibule
100 g mrkve
400 g rajčatové omáčce
1 snítka rozmarýnu
1 šálek bílého vína
20 g extra panenského olivového ?? "oleje
Sůl, pepř
Kromě toho:
600 ml omáčkou Granarolo
Kromě toho:
150 g sýru Parmigiano
40 g másla Granarolo

Doba přípravy: 60 minut

Počet porcí: 4

Ingredience:

Těstoviny tzv. lasagne 1 balení

Na ragú: 700 g mletého směsí (hovězí a vepřové maso), 70 g celeru, 180 g cibule, 100 g mrkve, 400 g rajčatové omáčce, 1 snítka rozmarýnu, 1 šálek bílého vína, 20 g extra panenského olivového oleje, sůl, pepř

Kromě toho: 600 ml omáčkou Granarolo, 150 g sýru Parmigiano, 40 g másla

Příprava jídla:

1. Jemně nakrájíme zeleninu a osmahneme ji na oleji s rozmarýnem. Přidejte mleté ​​maso, pak přidejte víno a nechte odpařit.

2. Přidáme rajčatový protlak a vaříme na mírném ohni cca 80 minut, v případě potřeby podléváme trochou vody. Přidejte sůl a pepř.

3. Pečící formu (26x20 cm) vytřeme 20 g rozpuštěného másla a vyložte dno obdélníky NEVAŘENÝCH plátků lasagní. Na vrstvu pak nalejte vrstvu masa omáčkou. Opět vyložte další vrstvu těstovinových plátků lasagní. Opakujte střídání ingrediencí, dokud nejsou vyčerpány. Na povrchu poslední vrstvy přidejte trochu sýra a másla.

4. Pečeme v troubě při 190 ° C po dobu cca 40 minut.

Pro jednodušší a méně pracnější variantu můžeme místo přípravy domácího ragů použít již hotové omáčky Le conserve della nona kokrétně Boloňská omáčka (Ragú di carne). Tento recept pak máte v troubě za pár minut a skvělá večeře je hotová za chviličku!


« zpět | přehled






Majitel-Milan Andrýsek
Holická 1173/49a, Olomouc, 779 00, Czech Republic, Mobil: +420 603 464 710

mapa webu Webdesign STUDIO VIRTUALIS