eshop

Recepty


Cannelloni s ricottou a špenátem


caneloni se spenDoba přípravy: 30 minut

Počet porcí: 4

 

Ingredience: 

1 balení těstovin Cannelloni

na náplň: 150 g zmrazené špenátu, 300 g ricotta Granarolo, 80 g sýru Parmigiano Reggiano, muškátový oříšek, sůl

bešamel: 400 ml čerstvého mléka Granarolo High Quality, 40 g másla Granarolo, 30 g mouky, sůl, pepř

ještě budeme potřebovat:

30 g Parmigiano Reggiano

 

Příprava jídla:

1. Špenát uvaříme jak jsme zvyklí.

2. Připravíme si bešamel. V nepřilnavém hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a rychle promíchejte s metličkou. Postupně ředíme mlékem. Na mírném ohni a za stálého míchání do zhoustnutí, dochutíme solí a pepřem. Odstavíme z plotny.

3. V míse smíchejte špenát a ricottu, strouhaný parmezán, špetku soli a muškátového oříšku. Přidejte tak cca 1/2 bešamelu.

4. Nyní vyjměte cannelloni - SYROVÉ NEVAŘIT! - a jeden po druhém naplňte připravenou směsí. Naplněné cannelloni umístěte do máslem vymazané formy (na pekáček).

5. Zalijte druhou polovinou bešamelu, posypejte parmazánem a dejte péct při 180 stupních po dobu asi 30 minut.

 

v non-stick hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a rychle promíchejte s metličkou. Zředěný s mlékem.


« zpět | přehled






Majitel-Milan Andrýsek
Holická 1173/49a, Olomouc, 779 00, Czech Republic, Mobil: +420 603 464 710

mapa webu Webdesign STUDIO VIRTUALIS