eshop

Pravé italské těstoviny

Těstoviny jsou základní potravinou tradiční italské kuchyně. Typické těstoviny se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Připravují se zejména z tvrdé pšenice a vody.

Primární rozdělení těstovin je na vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat se semolinovými, celozrnnými, pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. Vyrábí se také těstoviny z bezlepkové mouky a to pohankové nebo rýžové...

Naše těstoviny jsou výhradně od výrobce - společnosti Pastifficio Granarolo, u nějž jsme si jisti nabízenou kvalitou. Kvalita na prvním místě! Vysoká úroveň technologie, kontrola výrobních fází, výběr a použití těch nejlepších surovin! To garantuje tento výrobce těstovin. A díky dodržování těch nejpřísnějších norem může nabídnout širokou škálu těstovin, které se nerozvaří, mají vynikající chuť a zlatavou barvu, jsou drsné a jemné zároveň, a dosáhnete s nimi skvělých výsledků při vaření! 

Těstoviny Pastifficio Granarolo neobsahují žádná barviva ani konzervační látky!

Vhodné pro vegetariánskou stravu, neobsahuje žádné geneticky modifikované organismy!

  

Vaječné těstoviny

Vaječné těstoviny jsou vyrobeny z kvalitní tvrdé pšenice a přidáním 6 celých, čerstvých, slepičích vajec na 1kg mouky. Připravené těsto se poté pomocí bronzových forem "lisuje" do výsledných tvarů. Díky těmto formám jsou těstoviny jemné a tenké a zároveň získají hrubý povrch, který je neocenitelný - zajistí, aby nestékala omáčka. Těstoviny mají domácí vzhled: vypadají hrubě, mají mírné nepravidelnosti (stejně jako domácí těstoviny). Mají jemné zlaté odstíny, jsou drsné a tenké na dotek. Jejich chuť je nezaměnitelná a lahodná! A především jsou skutečné, stejně jako byste je udělali pro svou rodinu, se stejnou péčí, láskou a pozorností !  

 

Semolinové těstoviny

Základem pro výrobu semolinových těstovin je kvalitní přeničné zrno a voda. K výrobě se používá výhradně pšeničná krupice umletá z tvrdé (tvrdozrnné pšenice-Triticum durum), která obsahuje vyšší podíl lepku neboli glutenu. Semolinové těstoviny mají přirozenou žlutou barvu, nemusí se proto nijak dobarvovat. Těstoviny Granarolo se vyrábí výhradně z vysoce kvalitní tvrdé pšenice. Výrobní proces využívá moderní vybavení a výrobky jsou kontrolovány laboratorní analýzou. Speciálních tvarů je dosaženo pomocí bronzových forem, které dodávají těstovinám hrubou strukturu, díky níž těstoviny pak lépe sají omáčku.

 

Celozrnné těstoviny 

Celozrnné těstoviny jsou vyrobeny z pšeničné celozrnné mouky a vody. Protože je mouka namleta z celého zrna pšenice, obsahuje velké množství vitamínů, minerálních látek a vlákniny. K výrobě se používá výhradně pšeničná krupice umletá z celého zrna tvrdé pšenice (Triticum durum), která obsahuje vyšší podíl lepku neboli glutenu. Těstoviny jsou opět lisovány a sušeny stejným technologickým postupem, a k tvarování jsou použity bronzové formy.



Fotogalerie:

Celozrnné pene
Celozrnné špagety
Vaječné regionální speciality
Semolinové regionální speciality



Majitel-Milan Andrýsek
Holická 1173/49a, Olomouc, 779 00, Czech Republic, Mobil: +420 603 464 710

mapa webu Webdesign STUDIO VIRTUALIS