eshop

Parmazán

 

Sýr se nám jeví jako neodmyslitelná součást našeho jídelníčku. O tom, který ze stovek druhů tvrdých sýrů je nekorunovaným králem, se mezi gurmány vedou spory. Ovšem o výjimečnosti, které se těší Parmazán nepochybuje nikdo.

To, co po světě milovníci sýrů kupují jako parmazán, se v originálu jmenuje Parmigiano Reggiano. Vše ostatní, byť i nazývané parmazán, je jenom více či méně zdařilá napodobenina. Ten originální pochází z italské Pádské nížiny. Jeho produkce je kontrolována a regulována, smí se vyrábět pouze podle staletí starých receptur jen na levém břehu řeky Reno v oblastech Parma, Reggio, Modena a Bologna a v mantovské provincii a na pravém břehu Pádu.

Dovážíme pro Vás TEN NEJLEPŠÍ!!! Z přírodní farmy od společnosti LA RAZZA.  

                        

 

Téměř devět století se "Král sýrů" vyrábí v této oblasti podle neměnných rituálů a tradic. Základem k jeho výrobě je to nejkvalitnější mléko z našich stájí, které neúnavně každý den proměňují v jemný Parmigiano Reggiano. 

Je to přírodní produkt, jehož úspěch je zaručen použitím nejkvalitnějšího mléka, vyprodukovaného ze zvířat krmených místní pící. Nepoužíváme konzervační látky jakéhokoliv druhu! Naše firma zajišťuje kompletní cyklus od pěstování krmiv, k produkci mléka a uzavřením kruhu je transformace Parmigiano Reggiano. Přísné hygienické normy a přísné kontroly, kterým jsme vystaveni nás povzbuzují, důsledně pracovat s nasazením a vášní našich předků a také s vědomím, že vyrábíme nejen potraviny, ale že předáváme zkušeností a tradici naší země prostřednictvím: Nejslavnějšího a charakteristického symbolu italské gastronomie! 

 

O Parmigiano Reggiano se říká, že je "alespoň devět století, velký sýr" , a platí to co kdysi: přírodní produkt vyrobený ze syrového mléka, bez použití jakýchkoliv přísad!

Charakteristická je na bočním povrchu kůry identifikace každého tvoří se přes kaseinu,ověřování kvality každého jednotlivého tvaru, po vytvrzení období 12 měsíců, pouze konsorcium může připojovat značky a DOP Parmigiano Reggiano.

Minimální doba zrání Parmigiano Reggiano je 12 měsíců a může pokračovat po dobu 24 měsíců nebo déle. Doba zrání je nejvyšší mezi sýry.

Senzorické vlastnosti Parmigiano Reggiano se vyvíjejí přirozeně se stárnutím sýru.

K dispozici jsou 3 stupně pro spotřebitele : více než 18 měsíců, více než 22 měsíců, více než 30 měsíců.






Majitel-Milan Andrýsek
Holická 1173/49a, Olomouc, 779 00, Czech Republic, Mobil: +420 603 464 710

mapa webu Webdesign STUDIO VIRTUALIS