eshop

Mouka, rýže

Nabízíme Vám pšeničnou mouku, kukuřičnou mouku a rýži.

Kukuřičná mouka - Mouka kukuřičná na polentu. Kukuřičnou mouku hladkou můžeme použít na zahuštění omáček a polévek, hodí se i jako pojivo při výrobě karbanátků a sekané. Přídavek 2-3 váhových procent do mouky způsobí při přípravě kynutého těsta lepší schopnost vázat vodu, což přinese prodloužení trvanlivosti a vyšší vláčnost těsta. Kukuřičnou mouku můžeme použít i na přípravu kukuřičných tortil (placek) nebo kukuřičného pečiva.

 

Rýže Arborio - Rýže Arborio patří ke krátkozrnné odrůdě. Má typický kulatý tvar. Při vaření vstřebává velké množství vody a výborně absorbuje chutě ostatních ingrediencí. Po uvaření má velmi lepivou konzistenci, na povrchu je měkká a vláčná, uvnitř zůstává příjemně pevná (al dente). Rýže Arborio přestavuje základní surovinu, ze které Italové připravují svá pověstná risotta. Vaří se speciální způsobem, kdy s evoda nebo vývar k rýži předem opražené na másle postupně přilévá a vstřebává. Tak se dosáhne správné struktury pokrmu. K vaření se také používá bílé víno, které výslednému pokrmu dodá tu správnou chuť.

 

Rýže Carnaroli -Carnaroli je pokládána za královnu italských rizotových rýží. Má dlouhá, velká a baculatá zrnka. Díky vysokému obsahu škrobu je při vaření lepkavá až mazlavá, výborně pak vstřebává další ingredience, avšak uvnitř zrnka zůstávají tvrdá, proto je ideální na všechny druhy rizot. Rozvařit Carnaroli ale není vůbec snadné, a proto ji lze vřele doporučit i v kuchyni méně zdatným začátečníkům!

 

 

 



Fotogalerie:

Rýže Arborio



Majitel-Milan Andrýsek
Holická 1173/49a, Olomouc, 779 00, Czech Republic, Mobil: +420 603 464 710

mapa webu Webdesign STUDIO VIRTUALIS